Novi katalog CMV 1/2019

U prodaji se nalazi novi broj Kataloga cijena motornih vozila po cijeni od 75 KM + PDV. U katalogu je urađena revizija modela i tipova, i zajedno sa novim broji 60000 tipova i modela

NARUDŽBENICA

Copyright 2002-2003 All rights reserved   Website Template by FreekTemplates

 

Od početka 2016. godine, EIB Internationale a.d. je ekskluzivni distributer za BiH vrhunskih vatrogasnih proizvoda Flamark. Ovi proizvodi predstavljaju pravu revoluciju u gašenju vatre, jer se od klasičnih vatrogasnih sredstava razlikuju po mnogim osobinama:

• Izuzetno su efikasni u gašenju vatre i sprječavaju ponovno zapaljenje
• Izuzetno su jednostavni za instalaciju i upotrebu
• Izuzetno su prijateljski prema okolini – bazirani na vodi i visoko ekološki
• Izuzetno su isplativi – visoki učinak uz izuzetno niske ukupne troškove
• Djeluju praktično bez kolateralnih šteta.

Svi Flamark proizvodi posjeduju sertifikate najcjenjenijih svjetskih instituta i organizacija za sertifikovanje.

U ponudi se nalaze proizvodi za različite namjene.

Mabo je automatski uređaj za gašenje požara, koji se aktivira i gasi vatru kad tečnost u njemu dostigne temperaturu od 84 stepena Celzijusa. Staklena ampula eksplodira i raspršena otopina trenutno ugasi požar i ukloni dim iz prostora. Namijenjen je samo za upotrebu u zatvorenom prostoru i pogodan je za gašenje požara klasa A, B i C. Garancija je 10 godina (bez ikakvog održavanja), a proizvod nosi Green Leaf oznaku njemačkog Interteka rezervisanu samo za vrhunske ekološke proizvode.

 

Flamauto je automatski uređaj za gašenje požara, posebno razvijen kao dio sistema za zaštitu od požara profesionalne mrežne električne opreme – transformatora, kalema, elektro-motora i drugih uređaja, ali takođe i za zaštitu IT servera i ostale osjetljive informatičke opreme, bez kolateralnih šteta. Koristi se i u proizvodnim pogonima za zaštitu opreme sa elektro-motorima i elektronskih upravljačkih jedinica. Namijenjen je samo za upotrebu u zatvorenom prostoru, a prikladan je za gašenje požara klasa A, B, C i F i električnih uređaja. Garancija je 10 godina, i nosi Green Leaf oznaku.

 

 

Mab je odmah upotrebljiv uređaj za gašenje požara, koji se koristi kao ručna protivpožarna bomba – bacanjem u vatru, a namijenjen je prvenstveno za gašenje početnih požara u zatvorenim i na otvorenim prostorima. Prikladan je za gašenje požara klasa A, B, i C i električnih uređaja. Garancija je 5 godina (bez ikakvog održavanja), a proizvod nosi Green Leaf oznaku.

 

 

 

Fire Delete je vatrogasni sprej za gašenje manjih i početnih požara bez obzira na uzrok. Izuzetno je praktičan i lagan za upotrebu za svaku osobu bez ikakve obuke, pa čak i za djecu, te vrlo stare ili nemoćne osobe. Raspršena otopina trenutno ugasi vatru i ukloni dim na mjestu gašenja.

Namijenjen za upotrebu u zatvorenom i otvorenom prostoru, a prikladan je za gašenje požara klasa A, B i F i niskonaponskih električnih uređaja (do 1.000 V napona). Garancija je 5 godina (bez ikakvog održavanja), a proizvod nosi Green Leaf oznaku.

 

 

 

Mar 1 je koncentrovano vatrogasno sredstvo za rastvaranje u vodi i eko-retardant, posebno razvijen za klase požara A, B, C i F, uglavnom za profesionalnu upotrebu.

Kad se doda vodi u prikladnim omjerima, Mar 1 dodatak hladi, ublažava i potiskuje vatru i dim i osigurava izolaciju za goriva izložena zračenju toplote ili direktnim udarima plamena.

Mar 1 najbolje radi u stabilnim vatrogasnim sistemima (sprinkleri), ali se koristi i kao izuzetno efikasno punjenje za klasične vatrogasne aparate smještene u građevinama (3, 6 i 9 kg) uz Flamarkove vrhunske vatrogasne mlaznice. Garancija je 5 godina, a proizvod nosi Green Leaf oznaku.

 

 

Mar 2 je koncentrisano vatrogasno sredstvo za rastvaranje u vodi i eko-retardant, posebno razvijen za strukturne, šumske i požare u prirodi i druge požare klase A. Njegova pH vrijednost (8,2) prilagođena je prirodnim šumskim okruženjima.

Iako je Mar 2 posebno razvijen za gašenje šumskih požara, može se rastvoriti u vodi u omjeru 1:16 (6%), kako bi se koristio sa postojećom opremom vatrogasnih jedinica: vatrogasnim aparatima, brentačama, vodenim topovima, vodenim puškama, kanaderima, helikopterima i cisternama, kao i vatrogasnim vozilima na daljinsko upravljanje i ostalom opremom pod niskim i visokim pritiskom. Garancija je 5 godina, a proizvod nosi Green Leaf oznaku.

 

Više informacija možete pronaći na slijedećem linku:

www.flamark.ba